Joulu ja uusi vuosi on menny enemmän tai vähemmän tekemättä mitään, lenkitkin ón jääny kovien pakkasten takia lyhyemmiksi. Ronjalla palelee takatassut ja Rimmaa paleltaa muuten vaan. Lauhemmilla ilmoilla ollaan käyty hankilenkeillä. Ronja raivaa polkua ekana ja Rimma perässä, mä pääsen kävelemään valmista polkua. Välillä koitin kantaa Rimmaa, mut se oli enimmäkseen sitä mieltä että minä itte!

Sisällä ollaan treenailtu kaikenlaisia temppuja. Rimma osaa mennä pesuvadin päälle, kierähtää kyljelleen ja kiertää tötteröä ympäri. Ronjalle olen vahvistanut kosketusalustaa, opettanut myös kiertämään ja yritetty opetella takajalkojen käyttöä, mikä on ollut kaikkein hankalinta. Ronja on käyny hallilla pariin kertaan tekemässä vähän agilityä, Rimmalla alkoi joulun jälkeen juoksu, joten hallitreeneissä sillä on taukoa.

Naksuttimella olen molempia nyt opettanut sisällä. Rimma kokeilee ja tekee kaikenlaista ja yleensä keksii nopeasti mistä naksautan sille. Se myöskin jaksaa yrittää kauankin, eikä nykyään tarjoa ihan joka välissä maahanmenoa. Kyljelleen menoa tarvi vähän vihjata kädellä, mut muuten on ite keksinyt . Ronja taas odottaa että mä pyydän tai näytän mitä pitää tehdä ja tekee sitten. Se tarvii paljon vahvistusta ennenku kokeilee itsenäisesti. En ole kokeillut kuinka kauan se vaan seisois ja tuijottai jos en vihjais sille mitään.

Nyt pitää ryhdistäytyä ja alkaa Rontin kanssa treenaamaan voittajaa varten. Katselin koekalenteria ja huhutikuussa olisi Porvoossa kaksi koetta sinne voisi tähdätä. Nyt vaan tunnarin ja ruudun kanssa pitää tehdä paljon hommia.

Rimma pitää nyt juoksujen ajan hallitreeneistä taukoa, mut sisällä tehdään jotain pientä (on niin ahdasta ettei paljoa mahdukkaan).